Degustacija vin in kulinarično razvajanje
Maribor
Degustacija vin in kulinarično razvajanje
Šampijonska vina in kulinarične dobrote iz Jakobsega Dola.
ORGANIZATOR
Vinogradništvo Mulec
Vina, ki vam jih ponujamo, pridelamo iz grozdja, ki dozoreva v vinogradih osrednjih Slovenskih goric. V teh vinogradih gospodarimo tri generacije, ki z veliko truda in ljubezni skrbimo za občutljivo trto in grozdje, iz katerega donegujemo žlahtno kapljico.  Ponašamo se z več kot 100-letno tradicijo pridelave izjemno kakovostnih vin.

Zasajenih imamo 5 ha vinogradov, iz katerih letno pridelamo približno 30.000 litrov vina, ki ga v celoti ustekleničimo. Na naši kmetiji pridelujemo vina po načinu integrirane pridelave grozdja in vina. Vso grozdje tako potrgamo izključno ročno in ga stisnemo v moderni pnevmatski preši.

Bela vina zorijo najmanj eno leto v nerjavečih inox posodah, za rdeča vina pa uporabljamo lesene sode, v katerih vina zorijo najmanj dve leti. Vsa sodobna tehnologija za obdelavo in predelavo nam omogoča pridelavo vrhunskih vin, tako suhih kot tudi slajših, penin in predikatov.

Pohvalimo se lahko s pestro sortno paleto vin, med katerimi je 9 belih sort (renski rizling, sauvignon, traminec, chardonnay, sivi pinot, rizvanec, rumeni muškat, muškat otonel in hišna posebnost modri pinot v belem), rose in 2 rdeči sorti (zweigelt in modri pinot). Poleg teh ponujamo še penino modri pinot, ledeno vino, Prešernovo vino in suhi jagodni izbor.
 
Več dogodkov
Jakobski Dol
-
MOJ KULeBIKE vikend (pet-ned)
Vikend uživanje z e-kolesom
VEČ O DOŽIVETJU >
Jakobski Dol
-
MOJ KULeBIKE DVA (pon-čet)
E kolesarjenje
VEČ O DOŽIVETJU >
Jakobski Dol
-
MOJ KULeBIKE DAN
dnevni ekolesarski izlet
VEČ O DOŽIVETJU >