Dan na in ob Dravi
Maribor
Dan na in ob Dravi
Potujte ob reki, plujte na reki in uživajte
Dan ob Dravi
Koroški splavarji vas bodo s tradicionalnimi splavi popeljali po reki Dravi, izbirate lahko med tradicionalnim splavarjenjem s splavarskim krstom, ali s kulinaričnim doživetjem na splavu. S kolesom se odpravite po Dravski kolesarski poti, od Dravograda do Radelj ob Dravi, ali še naprej do Maribora in Ptuja.
V Mariboru zavijte na center vodih aktivnosti Drava center na Limbuškem nabrežju, kjer nudijo izposojo športnih rekvizitov, vodene športne dejavnosti, izposojo plovil in različne tečaje.
Skočite na kopanje na edinstven tipu rečnega otoka pri nas, na naravnem kopališču Mariborski otok, Popeljite se po reki Dravi z ladjico Dravska Vila, med prijetno plovbo z ladjico in ob čudovitem razgledu na obrežje Drave in mesto Maribor se lahko posladkate tudi s sladicami in si privoščite odlično kavo v ladijski kavarni/slaščičarni. Ob nabrežju reke Drave si oglejte Hišo stare trte, najstarejšo trto na svetu, vinski muzej in trgovinico z unikatnimi in izvirnimi darili.
Dan zaključite v kakšnem od številnih lokalov na Lentu in se prepustite zabavi.
 
 
151733-F008147-maribor_trta_jost_gantar_orig_jpg-photo-l.jpg151641-F008116-maribor_jost_gantar_4_orig_jpg-photo-m.jpg150711-F007808-075_jesen_v_sloveniji_iztok_medja_maribor-photo-m.jpg78561-F004075-kolesarjenje_ob_dravi_maribor_cycling_along_river_drava_ales_fevzer_1_orig_jpg-photo-m.jpg45751-F001756-rafting_on_the_drava_river_bogdan_zelnik_orig_jpg-photo-l.jpg45031-F001728-dravska_vila_boat_gregor_mursec_orig_jpg-photo-l.jpg
 
Več dogodkov
Novo mesto
-
Potepanja po Dolenjski
Dežela kozolcev, cvička, reke Krke, termalnih vrelcev in zidanic.
VEČ O IZLETU >
Murska Sobota
-
Prekmurje in Goričko
Tam, kjer se čas ustavi, štorklje, mlini na Muri, edinstvena prekmurska gibanica in še veliko več
VEČ O IZLETU >