Potepanja po Dolenjski
Novo mesto
Potepanja po Dolenjski
Dežela kozolcev, cvička, reke Krke, termalnih vrelcev in zidanic.
 
Pravi biser med gradovi na Slovenskem je prav gotovo Grad Otočec. Je edini vodni grad v Slovenij, ki ga obdaja prelep grajski park, s številnimi drevesnimi vrstami, prav ustvarjen za dolge sprehode in sprostitev. Priljubljena lokacija za poroke ali romantični oddih v enem najprivlačnejših hotelov v Sloveniji Hotel Grad Otočec, kjer v grajskem stolpu najdete vinoteko vrhunskih vin.
Aktivnejši zavijte v Pustolovski park Otočec. Vaša pustolovščina v krošnjah dreves se lahko nadaljuje v športno-pustolovski dan ali vikend, s kopanjem v novem bazenu hotela Šport, viteškimi igrami, športne igre na zunanjih igriščih in spoznavanje osnov golfa na golf igrišču Otočec. Nadaljujte s kopanjem in wellnesnom v Termah Krka, Dolenjskih toplicah, Šmarjeških toplicah ali Termah Čatež.
Če želite doživeti reko Kolpo v vsej njeni lepoti, se morate po njej spustiti in se preizkusiti v čolnarjenju ali raftingu. Kolpa je ena najtoplejših in najčistejših rek v Sloveniji in je primerna tako za izkušene veslače kot družine z manjšimi otroki.
Vreden obiska je tudi samostan Pleterje, Kartuzija je sicer popolnoma zaprta zaprta za obiskovalce, možen je ogled stare gotske cerkve, o zgodovini kartuzije in življenju kartuzijanov pa se lahko poučite v multivizijski predstavi.
Življenja nekoč lahko raziščete v muzeju na prostem Pleterje, ki je izjemen biser v prikazu eksponatov ljudskega stavbarstva in življenja na Dolenjskem. V sklopu muzeja je tudi mini zoo.
Obiščite Kostanjevico na Krki, najmanjše in eno najstarejših slovenskih mest, ki leži na otoku dolgem približno 500 in širokem okoli 200 metrov v rečnem meandru Krke.Vstopite preko mosta za pešce in se sprehodite po dveh ulicah,poglejte Forme vive in se odpravite v eno izmed največjih galerij na Slovenskem v nekdanjem cisterijanskem samostanu, Galerijo Božidarja Jakca.
Slaba dva kilometra je oddaljena Kostanjeviška jamo, kraško jamo z značilnimi kraškimi kapniškimi tvorbami, kjer temperatura tudi poleti ne preseže 12. stopinj, ali v Krakovski gozd, eden izmed najlepših slovenskih (pra)gozdov v bližini mesta Kostanjevica na Krki.
 
Kulturno zgodovinska raziskovanja nudita Grad Žužemberk, tipična srednjeveška trdnjava, ki stoji v naselju Žužemberk in se nahaja na terasi nad reko Krko in si ga je možno ogledat od junija do oktobra in Grad Kostel, ki s pripadajočim trgom tvori drugi največji grajski kompleks na Slovenskem in predstavlja pomembno zapuščino kulturne dediščine v državi. Grad je po obnovi od junija 2018 ponovno na ogled obiskovalcem.
 
 
159327-F010403-kostanjevica_na_krki_slovenia_aerial_photo_by_michael_matti-photo-l.jpg159105-F010329-uzemberk_krka_jost_gantar_1-photo-l.jpg159102-F010328-uzemberk_grad_jost_gantar_5-photo-l.jpg159003-F010295-kostanjevica_galerija_bozidar_jakac_jost_gantar_2-photo-l.jpg150545-F007753-020_jesen_v_sloveniji_iztok_medja_otocec-photo-l.jpg150572-F007762-025_jesen_v_sloveniji_iztok_medja_otocec-photo-l.jpg53191-F001992-dolnakolpi21_orig_jpg-photo-l.jpg
 
Več dogodkov
Maribor
-
Dan na in ob Dravi
Potujte ob reki, plujte na reki in uživajte
VEČ O IZLETU >
Murska Sobota
-
Prekmurje in Goričko
Tam, kjer se čas ustavi, štorklje, mlini na Muri, edinstvena prekmurska gibanica in še veliko več
VEČ O IZLETU >