Vinogradništvo Mulec

 

 
face

KONTAKTNA OSEBA

 

Gregor Mulec

 
location_on

Naslov

 

Ročica 40, 2222 Jakobski dol

 
email
 
 
Vinogradništvo Mulec
 
V osrčju Slovenskih goric, le 15 km iz Maribora, najdeš našo družinsko vinogradniško kmetijo Mulec. Ponašamo se z več kot 100-letno tradicijo pridelave izjemno kakovostnih vin.
 
NAŠA ZGODBA
 
GALERIJA
 
IZDELKI
 
 

 
watch_later_outline

ZA VAS SMO ODPRTI

 

Po dogovoru
 

 
local_phone
 
laptop

SPLETNA STRAN

 

www.mulec.si
 

 
language

GOVORIMO

 

Angleško, Francosko, Hrvaško, Nemško, Slovensko
 

 
group

SPREJMEMO

 

60
 

 
print

FAKS

 

+ 386 (02) 251 77 88
 

 
print
 

 

Naša zgodba

 
Zasajenih imamo 5 ha vinogradov, iz katerih letno pridelamo približno 30.000 litrov vina, ki ga v celoti ustekleničimo.

Pohvalimo se lahko s pestro sortno paleto vin, med katerimi je devet belih sort (renski rizling, sauvignon, traminec, chardonnay, sivi pinot, rizvanec, rumeni muškat, muškat otonel in hišna posebnost modri pinot v belem), rose in dve rdeči sorti (zweigelt in modri pinot).

 Pred petimi leti smo se odločili za integrirano pridelavo grozdja in vina. Vso grozdje tako potrgamo izključno ročno in ga stisnemo v moderni pnevmatski preši. Bela vina zorijo najmanj eno leto v nerjavečih inox posodah, za rdeča vina pa uporabljamo lesene sode, v katerih vina zorijo najmanj dve leti. Vsa sodobna tehnologija za obdelavo in predelavo nam omogoča pridelavo vrhunskih vin, tako suhih kot tudi slajših vin, penin in predikatov.

 K visoki kakovosti pridelanaga vina pa poleg ljubezni, s katero ga pridelujemo in sodobne tehnologije, pripomorejo tudi najboljše južne lege Ročice in Spodnjega Hlapja. Tako v naši 150-let stari kleti zorijo tudi ledene trgatve, suhi jagodni izbori in rdeča penina iz modrega pinota.
Pri nas te razvajamo z vodenimi degustacijami, kjer ti v prijetnem ambientu  vinske kleti izpričamo zgodbe naših vinskih sort, kjer vina okusiš, vonjaš in se jim prepustiš z vsemi čuti. 

Poleg vina se lahko prepustiš  tudi kulinaričnemu razvajanju in pestri ponudbi domačih dobrot. Posebej ponosni smo na naše domače marmelade izdelane po lastni recepturi, ki jih z veliko ljubezni pripravimo iz skrbno izbranega sadja, ki v glavnem obrodi na našem posestvu, zato so posamezni okusi na voljo v omejenih količinah in odvisni od "vremenskih muh". Na voljo imamo tudi dve teniški igrišči in zelenico za različne športne igre, prava posebnost pa je velika ograda s številnimi damjaki.

Spoznaj nas, bodi naš gost in dovoli, da te razvajamo z našimi dobrotami in gostoljubjem,
prisrčno tvoji  Mul(e)ci               
 
 
 
 
MULEC-2.jpgMulec-6.jpgmULEC-1.jpg
 
Ostala ponudba